Selecteer een pagina

Mevrouw “uw heeft geen zicht meer in uw linkeroog”! Is het altijd zo geweest of is dat sinds kort? Dat werd aan mij gevraagd door de opticien. Dat was de eerste keer dat ik bewust werd dat ik blind was geworden aan mijn linkeroog. Mijn officiële diagnose werd vier jaar later vastgesteld. De periode daarna was een achtbaan van angst, verdriet en wanhoop.

Mijn zoon is mijn inspiratie en mijn motivatie, hij geeft mij kracht om te vechten en elke ochtend uit bed te komen.

Na mijn diagnose ben ik in therapie gegaan om mijn diagnose te accepteren voor zover mogelijk, ongeneeslijk ziek zijn is een levenslang rouwproces.

Ik heb mijn levensstijl aangepast naar OMS en begon met yoga, mindfulness en zwemmen. Tijdens dit hele herstelproces heb ik mezelf een belangrijke vraag gesteld. “Wat is de les die ik moet leren met mijn diagnose?” Het antwoord was beter voor mezelf zorgen en leren van mezelf te houden.

Mindfulness heeft voor mij deuren open gemaakt op mijn reis van spiritualiteit. Dit heeft mijn leven verrijkt en mij houvast geven in moeilijke tijden. Mediteren en bewust in het leven staan is mijn self care voor mijn ziel.  

Mijn visie is vrouwen te laten inzien dat een waardevol en mooi leven mogelijk is na een diagnose van een chronische en ongeneeselijke ziekte. Je kan weer plezier hebben in het leven en leven in plaats van overleven”

Dit is typisch Haleh:

 • Ik ben onbewust/bewust in elke situatie aan het analyseren en oplossingen aan het bedenken om mensen om mij heen te helpen. Dit is de psycholoog in mij die nooit stopt. Dit is echt wie ik ben in mijn diepste wezen.
 • Ik combineer humor met directheid tijdens mijn gesprekken om de boodschap zo goed mogelijk over te brengen.
 • Ik hou van verandering en groei en waardeer enorm wanneer andere mensen moeite doen om te veranderen. Ik doe alles om hen te helpen.
 • Ik hou niet van oppervlakkige relaties of gesprekken. Mijn tijd is kostbaar en in onze gesprekken wil ik diepgang.
 • Ik geloof in de wet van positieve energie en hoe je daardoor wordt beïnvloed. Mede daardoor onderzoek ik altijd hoe de energie voelt van nieuwe mensen die ik ontmoet en nieuwe plekken die ik bezoek.

Ik geloof erin, en zie vaak op mijn praktijk dat “we” na een diagnose vast blijven zitten in een van de acceptatie fases. Door niet naar de pijn en vermoeidheid en andere signalen die ons lichaam afgeeft te luisteren. We worden overbelast en onze gezondheid gaat nog meer achteruit totdat we niets meer kunnen en dan is het te laat. We hebben in het proces onszelf kapot gemaakt. Ik kan je manieren leren, zodat je, ondanks je klachten en beperkingen een mooi leven kan leiden.

Als je me echt zou kennen:

 • Ik heb een multi culturele achtergrond. Mijn moeder is Iraans en mijn vader is Bahreins. Ik ben in Iran geboren en opgegroeid in Dubai, Pakistan en Bahrein en woon nu al bijna 30 jaar in Nederland.
 • S ’ochtend drink ik twee kopjes koffie met Barista oat om wakker te worden. Dan pas mag je met mij praten. En ik neem mijn melkopschuimer en mijn Barista oat mee op vakantie en weekendjes weg.
 • Sieraden en bling en sparkle is iets waar ik vrolijk van word. Ik heb een leuke Swarovski collectie die ik heb verzameld in de jaren. Diamanten wijk in Antwerpen en de Gold Souk in Dubai zijn een van mijn favoriete plekken waar ik urenlang kan lopen en de schoonheid bewonderen.
 • Iedereen die mij kent, weet dat ik helemaal gek ben op bloemen voornamelijk Lelies, Pioenrozen, Hortensia en Orchideeën. Ik koop ook vaak bloemen voor mezelf. Ik heb bijna altijd bloemen in huis op mijn salontafel om ervan te genieten. Ik maak zelf ook bloemstukken en met kerst maak ik altijd mijn eigen kerststukken.
 • Het voordeel om in veel landen te hebben gewoond, is dat je de taal moet leren. Ik spreek 5 talen en drie talen door elkaar met mijn beste vriendin en familie als we aan het praten zijn. Dat is normaal voor ons en heel gek voor anderen die naar ons luisteren.
 • Ik hou van glamour en make-up en heb als visagist gewerkt. Ik hou ervan om netjes en verzorgt er uit te zien helemaal opgemaakt en haren gedaan. Mijn nagels doen elke maand is heilig, daar word ik heel blij van.
 • Mijn vrienden vinden mij een kritische persoon wanneer we uit eten gaan. Kwaliteit is belangrijker voor mij dan kwantiteit. Ik ben gek op Italiaans, Vietnamees en Thais eten, maar mijn favoriete eten blijft Iraans eten. Ik ben een goede kok en als ik een feestje geef dan is het over de top. Dan maak ik minstens 5 soorten gerechten en dek ik de tafel echt koninklijk met alles erop en eraan. In mijn cultuur de gast is de koning.

I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you make them feel.

Wacht niet langer, neem contact op!

Algemene voorwaarden